Home » Zien zonder zicht

Zien zonder zicht

Zien zonder zicht, zonder je ogen, kan dat wel? En hoe werkt dat dan? 

Ieder mens bezit dit vermogen, het dient alleen geactiveerd en getraind te worden. Men noemt het Midbrain activation of Direct Informative Perception. Het wordt geoefend met een blinddoek of masker.

Als kind leer je functioneren op deze aarde en leer je gebruik te maken van je zintuigen. Je leert kruipen, lopen, spreken, horen en zien. Het zijn dingen die je langzaam en stap voor stap ontwikkelt. Wetenschappers ontdekten dat het tenminste 9 maanden duurt voordat jouw ogen functioneren en zien zoals je gewend bent als volwassene.

De uitleg bij het 'zien zonder ogen' vermogen is dat de fenomenen en beelden in de buitenwereld uit informatie' (licht) bestaan. Deze informatie komt via de ogen binnen, gaat naar de hersenen en wordt daar omgezet/vertaald in beelden. Omdat we dit zo aanleren vanaf de geboorte gebruiken we alleen onze ogen om informatie om te zetten in beelden.

Maar het boeiende is dat die informatie ook op andere manieren kan omgezet worden in beelden. heel bekend is het 'derde oog' of voorhoofdchakra, en zelfs de huid kan informatie verwerken tot beelden in het bewustzijn. Wanneer je leert 'kijken zonder ogen' oefen je in feite jouw derde oog om informatie naar de hersenen te zenden (in plaats van je ogen). Het brein vertaalt dan de informatie en brengt een beeld in het bewustzijn. Voor het brein maakt het niet uit hoe de informatie binnenkomt; via de ogen, het derde oog, de huid.... want eigenlijk is het de visuele cortex in het brein die ziet en niet de ogen. Als je dat eenmaal geleerd hebt, kun je altijd vrij beslissen of je dit zintuig gebruikt of je ogen.

Waarom zou je dit willen leren; wat zijn de voordelen voor uw kind:

  • bewustwording van zichzelf en anderen
  • verbetering van leerprestaties
  • zelfvertrouwen, zelfwaardering en respect voor jezelf en anderen groeit
  • emotionele stabiliteit
  • verbetering van concentratie en aandacht (bv bij ADD of ADHD)
  • ondersteunt in het bereiken van hun potentieel
  • ontwikkelt de natuurlijke talenten
  • verbetert het geheugen
  • versterkt de intuïtie en veerkracht en geeft kinderen een gevoel van er toe doen

De mens bezit zoveel meer mogelijkheden en vermogens dan we momenteel aannemen en geloven.

Wanneer u hier interesse in heeft, bied ik een speciaal programma waarin kinderen leren 'zien' zonder hun ogen, maar met hun hogere bewustzijn. Het programma is heel bijzonder en levens veranderend voor de kinderen.

Kinderen volgen ongeveer 5 sessies van ongeveer 3 kwartier. Liefst 1 of 2x per week, dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind en zijn of haar mogelijkheden.

De doelen van het programma zijn: vergroten zelfvertrouwen; verbeteren van gedrag; verbeteren emotionele stabiliteit; vergroten concentratievermogen en leervermogen; beter in je vel zitten. Activeert het vermogen tot zien, lezen en spelen zonder gebruik van de ogen.

In de filmpjes hieronder gebruiken de kinderen een masker om langzaam het 'zien zonder ogen' te oefenen. Wanneer het derde oog volledig open is (na enkele dagen tot weken oefenen), kun je ook waarnemen met de ogen dicht. Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden!

Interesse?

Neem dan contact met mij op via het contact formulier.